A Fatia Negra Gitár Manufaktúrát Szieberth Tamás hangszerkészítő mester és Varga Márton hangszerkészítő alapította 2006-ban, Fender Márkaszerviz néven. A mester több mint tízéves tapasztalata az amerikai gitárok szervizelésében, jó kapcsolata a gyártókkal (Fender, Gretsch, Guild, Jackson, Charvel) azonnal meghatározó helyre emelte az ekkor még friss műhelyünket a magyar hangszerjavító színtéren. 


A műhely fő profilja vintage hangszerek restaurálásától a mások által "javíthatatlan"-nak, "nyakcserés"-nek ítélt elektromos-, jazz- és akusztikus gitárok rendbehozatala volt, de természetesen egyszerűbb munkákat (bundozás, bundcsiszolás-profilozás) is elvállaltunk. A rengeteg javításból szerzett tapasztalat egyenes következménye lett a hangszerkészítés, ennek kapcsán pedig a névváltoztatás. Kézzel faragott mesterhangszereink itthon "beszerezhetetlen", prémium kategóriás hangszerfákból készülnek a legteljesebb odafigyeléssel és húszéves szakmai múltra visszatekintő tapasztalattal. Kicsi, underground cégünk 2011 óta oktatóműhelye a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképzőjének.2020 nyarától a gitárkészítés és -szervizelés külön helyszínen folyik tovább. A javítási munkák továbbra is a budapesti, szövetség utcai műhelyben, míg a készítés Székesfehérvár melletti műhelyünkben végezzük.


Szieberth Tamás:

Okleveles vonós-pengetős hangszerkészítő és -javító mester, 1990 – es évektől a 2010 – es évekig a Fender piacvezető világmárka hivatalos, magyar márkaszervizének vezetője, hangszerésze, a magyarországi disztribútor tolmácsa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Konzervatórium közös Hangszerésziskolájának gyakorlati oktató mestere, gyakorlati vizsgáztatója, aktív zenész


Varga Márton:

Végzett vonós-pengetős hangszerkészítő-és javító. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Konzervatórium Hangszerésziskolájának pengetős elméleti szaktanára, vizsgabizottsági tagja, illetve gyakorlati oktatója és gyakorlati vizsgáztatója. Felkért oktatásügyi szakértő, aktív zenész.Márkafüggetlen szervizünkben kezdőtől a profiig várunk mindenkit!

 

Budapest, VII. kerület Szövetség utca 45.