Díjnyertes az új American Special

    

Az American Special nyerte a  Guitar World Platinum díját!

Abigail Ybarra interjú

Abigail Ybarra
Egy élő legenda az amerikai Fender gyárból- Villám interjú Abigail Ybarrával

Fender és Squier újdonságok a NAMM-on 1. rész - Új Classic Vibe modellek

Classic Vibe széria. Bizonyára ti is találkoztatok vele, hallottatok róla vagy netán van is   egy a birtokotokban. 2008-ban robbant be a piacra a maga magas szintű  kidolgozottságával és Fendereket piromkodásra kényszerítő hangjával (szétszedtünk egy  CV Telét és Fender felirat szerepel a pickupok hátulján!), gitár és basszusgitár  formájában, elérhető áron. A történet folytatódik, itt a két legújabb családtag, a Classic  Vibe Tele Custom és Thinline!

Fender és Squier újdonságok a NAMM-on 2. rész - Új széria: American Special
2010-es év második legnagyobb dobása Fender szemüvegen át nézve: megszületett az American Special széria! Kicsit Highway, kicsit Standard, egy kis texas-i fűszerrel...

Fender és Squier újdonságok a NAMM-on 3. rész - Új külső, tökéletes belső: új húrok
Három részben mutatjuk be az új gitár, basszusgitár és akusztikus gitárhúrokat. Ezúttal gitárhúrokat vesszük szemügyre.

Megújult a Fender Rumble basszuskombó szériája
Essen szó a basszistákról is, hiszen Marcus Miller Victory Bailey, Steve Harris stb éppúgy öregbítették a Fender hírnevét, az autentikus Jazz Bass és preckóhang éppúgy összetéveszthetetlen, mint a hathúrosoknál Jimi Hendrix és az ő Stratocastere. Tavaly a Hangfoglaláson láthattátok és ki is próbálhattátok a Fender TV Bassman csöves basszuskombók  egy képviselőjét. Idénre is jutott fejlesztés a basszuskombók terén.

Gyárlátogatás a Fendernél


Tizennégy melóval eltöltött év a legendás amerikai gitárokkal azért némi tudással vértezett fel a márkáról, mégis ahányszor belefutok egy szkeptikus zenészbe, magabiztosságuk megingat néhány másodpercre hitemben. A viták során gyakran kérdőjelezték meg a gyártás helyszínét, munkafolyamatok kézi- avagy gépi mivoltát és néha titkos endorseri szerződésekről is szó esett, melyek a gyár és híres művészek között köttettek… A jóféle itthoni mindentudó zenészt pedig a hang, a forma és a kényelem nem győzheti meg, mindig talál valami kivetnivalót. Bizonyosságot kellett hát szereznem, megerősítést, hogy nem csak a sok évtizedes legenda és a gyártó marketingre költött dollármilliói miatt imádom a világ leghíresebb gitárjait.

A Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban szeretnénk választ adni azokra a kérdésekre amik természetes módon felmerülnek a gitározással, hangszerekkel  kapcsolatban.

Fender árlista

Itt találhatjátok letölthető gitár, basszusgitár és erősítő árlistánkat!

(2014.febr.)

Sziasztok

 

Sziasztok!

Lee Olivér nyerte az ujgitaros.hu tehetségkutatót

Jimi Hendrix halálának 40. évfordulójára szervezett tehetségkutató "verseny" döntőjét Szolnokon rendezték meg a tizenhetedik éve folyó Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. 

 

Fender erősítő újdonságok-Mustang amp és Hot Rod III

A Fender cég az új G-DEC hatalmas sikere után sem dőlt hátra a karosszékben. Adott egy új széria, a Mustang Amp és a jó öreg Hot Rod

széria, ami kapott egy kis ráncfelvarrást.

 

Hangfoglalás 2010 FRISSÍTVE!

Program ajánló!

2010. október 1-3. SYMA Sport- és Rendezvényközpont

Hangszer – Hang – Fény – Stúdiótechnikai kiállítás és Sceni-Tech 2010

 

- Márkaszervizünkkel az A51-es standon találkozhattok

- Testvér oldalunk, a FenderClub is forgat a helyszínen

- Pénteken délután 4-től a Living Blues Project zenekar játszik a 

2-es színpadon, új Fender Rumble erősítőn és Fender gitárokon

 

 

 

JAM Club

JAM Club: Meg van az új dátum és az új helyszín!!!

 

A Preckó

A közhiedelemmel ellentétben nem Leo híres basszusa volt az első elektromos basszusgitár, hanem egy az Audiovox Corp. által a '30-as években megálmodott és gyártott hangszer. Az első sorozatban gyártott basszusgitár címét viszont senki nem veheti el tőle. A technika fejlődésével, és az igények változásával egyre több zenész vágyott egy olyan hangszerre ami zeneileg betölti a nagybőgő szerepét, de nem kell a szállításához, illetve tárolásához közepes méretű kenunyi hely. Sok kísérletezés után és a kezdeti modellek tanulságát alapul véve mr. Fender agyában összeállt a kép, megszületett a Precision Bass. 1950-ben még csak tervként, '51-ben pedig már -szószerint- kézzel fogható formában. Születése pillanatában ikonná vált.

Közérdekű közlemény

Márkaszervizünk technikai okok miatt ehét pénteken (július 15.-én) egész nap zárva lesz!

 

A szolnoki gitártáboron való részvétel miatt július 25.-étől 29.-éig szintén zárva leszünk!

 

 

 

 

Köszönjük a megértést és a türelmet!

 

Fender Márkaszerviz

 

Árváltozások szeptembertől!

Szeptember elsejétől, a nálunk kapható gitár húrkészletek ára 1.500 Ft-ról 2.000- ra emelkednek. A hónap első napjától a bundcsiszolás ára is megváltozik, az eddigi 15.000 Ft-os ár helyett, elsejétől 10.000 Ft lesz. 

A csöves erősítők születése

Az egész 1909-ben, Leo Fender születésével kezdődött. Kiskorában apjától maximális szorgalmat és elhivatottságot, később az iskolában könyvelést tanult, hobbija az elektronika volt. Húszas éveiben már erősítőket és hangosító berendezéseket készített, ebben is találta meg önmagát és 1938-ban megnyitotta Fender Radio Service nevű, eladással, valamint javítással foglalkozó műhelyét.

 

 

 

Hangfoglalás 2011. szept.30-okt.2.

Lápi interjú a Hangfoglalás magazinban

"Évtizedek óta magam állítgatom a hangszereimet, mindig is büszke voltam rá, hogy nekem nem kell emiatt hangszerészhez járnom. Lápi (Szieberth Tamás) egyszer felajánlotta, hogy az egyik gitáromat átnézné és beállítaná. Mikor visszahozta és a kezembe vettem, azonnal rájöttem, hogy ettől a pillanattól kezdve még egy szakma van, amihez egy picit sem értek. Azóta valamennyi gitáromat átnézte és beállította, némelyiket újrabundozta, s manapság bármelyiket veszem is a kezembe, olyan érzésem támad, hogy az a világ legjobb gitárja. Ma már nem vagyok büszke, viszont brutálisan jól beállított hangszereim vannak, ezért mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogyha nincs is alapvető problémája gitárja kényelmével, még akkor is látogassa meg a Fender Márkaszervizet és kérjen egy beállítást... csodát fog tapasztalni."

Közérdekű információ

Szervizünk július 23.-a és 27.-e között zárva tart, Szolnokon leszünk a Gitármánia táborban.

 

Nyitás: 31.-e kedd!

 

 

 

Rendelje meg nálunk álmai hangszerét!

 

Fender Custom Shop gitárok, ha készen állsz!

 

Évek során jópár gitárost segítettünk hozzá álmai gitárjához, nevünkhöz köthető az első magyarországi "nulláról" összerakott Fender Custom Shop gitár is. Köszönhetően a Custom Shop-pal való közvetlen kapcsolatunknak 100%-os elégedetségi mutatóval rendelkezünk!

Budapest, VII. kerület Szövetség utca 45.